אברהם קפלן

חיי הדיאלוג. הרצאה בכנס נובל 1969

ההרצאה ראתה אור לראשונה:  Abraham Kaplan, “The Life of Dialogue,” in Communication: A Discussion at the Nobel Conference, ed. J. D. Roslansky, Amsterdam, North-Holland, 1969, pp. 89–108

(מתוך: ג'ובאני סקרפילה,  מדואולוג לדיאלוג: הדרך לשוב ולהיעשות אנושי מחשבות בעקבות ״חיי הדיאלוג״ של אברהם קפלן)

תרגום הרצאה שנשא הפילוסוף האמריקאי אברהם קפלן (1918–1993) במסגרת ״כנס הנובל״ (The Nobel Conference) שנערך בקולג׳ גוסטבוס אדולפוס במינסוטה, בשנת 1969. כשהוזמן להרצות בכנס, שעסק באותה השנה בשאלות תיאורטיות בנושא התקשורת, היה קפלן דמות מוכרת וידועה בעולם הפילוסופי האקדמי בארצות הברית.

קפלן פרסם כמה וכמה ספרים, בהם Power and Society: A Framework for Political Inquiry (1951), The New World of Philosophy (1961), American Ethics and Public Policy (1963), The Conduct of Inquiry: Methodology for Behavioral Science (1964), Individuality and the New Society (1970)

בספרו האחרון,  In Pursuit of Wisdom: The Scope of Philosophy, 1977 קפלן הציע סיכום של הקריירה הפילוסופית שלו: "אם יש מטרה אחת, יחידה, ששלטה במחשבתי והתוותה את מהלכה, הריהי, ככל שאני מודע לה, להשיב לתבונה את סמכותה במה שלתפיסתי הוא עידן של שיגעון; להשיב לאינטליגנציה את סמכותה במה שלתפיסתי הוא עידן של אלימות נטולת מחשבה; ולהשיב להגינות המוסרית את סמכותה במה שלתפיסתי הוא עידן שבו פושה אנוכיות ירודה ובזויה בקרב האומות".